1. marraskuuta 2015

2 § Esittely

Tässä postauksessa ajattelin kertoa hieman enemmän itsestäni ja siitä mikä sai minut hakemaan (Helsingin) oikikseen.

Kuka?

Olen 20-vuotias Helsingissä asuva kevään 2014 ylioppilas, joka opiskelee tällä hetkellä Helsingin avoimessa yliopistossa. Aloitin opiskelut avoimessa yliopistossa syksyllä 2014 ja olen suorittanut tähän mennessä 36 opintopisteen verran oikeustieteen kursseja. Helsingin oikeustieteelliseen olen hakenut kaksi kertaa; ensimmäisellä hakukerralla jäin seitsemän ja toisella kuuden pisteen päähän.

Miksi oikis?
Useimmilla haaveammatti lapsena on esimerkiksi poliisi tai palomies. Todennäköisesti näin on ollut minullakin jossain vaiheessa, mutta ainoa ammatti mistä muistan "haaveilleeni" ennen peruskoulun aloittamista oli sihteeri. Mistään sen kummemmasta haaveammatista ei kuitenkaan ollut kyse vaan pidin vain erityisen paljon asiakirjojen työntämisestä paperisilppurimeen :D Ajatus juristin ammatista tuli kuvioihin ollessani noin 10-vuotias, kun eräs läheiseni kertoi minulle erilaisista hyväpalkkaisista ammateista. Muistan, että puhe oli juristin lisäksi mm. lentäjästä ja lääkäristä, mutta jostain syystä juristin ammatti jäi mieleen ja muistankin raapustaneeni kolmannella luokalla englannin tehtävääni "I wanna be a lawyer." Yläasteelle mennessäni opinto-ohjaaja kysyi minulta, että olenko miettinyt mihin haluaisin yläasteen jälkeen ja selostinkin opolle pitkän kaavan kautta kuinka haluan lukion jälkeen oikikseen ja kerroin miten sinne haetaan ja taisin sen hetkisen keskimääräisen valmistumisajankin tietää, joka muistaakseni silloin oli 5,7 vuotta. Joka tapauksessa tuon lähes kymmenen vuotta sitten käydyn ammattikeskustelun jälkeen on oikis ollut suurin unelmani ja tavoitteeni.


Miksi Helsingin oikis?
Vaikka hyvin nuorena tiesin jo että haluan oikikseen niin pohdinta ja päätös siitä mihin kaupunkiin haluan opiskelemaan tuli vasta paljon myöhemmin. Lukion kahtena viimeisenä vuotena muistan, että meillä kävi kertomassa sekä Turun että Rovaniemen oikiksesta koulumme entinen opiskelija ja muistan kiinnostuneeni ainakin Turusta potentiaalisena vaihtoehtona. Hyvinkin nopeasti hylkäsin vaihtoehdoistani kaikki muut oikikset paitsi Helsingin ja Turun. Rovaniemen hylkäsin kylmyyden, etäisyyden ja kaupungin koon takia, sillä en halunnut muuttaa silloista kotikaupunkiani pienempään paikkaan. Kaupungin koon takia myös Joensuu ja Vaasa jäivät pois vaihtoehdoistani. Tämän jälkeen alkoikin ankara pohdinta Turun ja Helsingin välillä, mutta oikeastaan koko pohdinnan ajan niskan päällä ollut Helsinki vei voiton sijainnin ansiosta sekä siitä syystä, että olin kuullut siellä opiskelevalta, että Turussa on enemmän pakollista ruotsin kielen opiskelua :D Nykyään suurin syy minkä takia haluan juuri Helsingin oikikseen, on se että suurin osa alan työpaikoista sijaitsee täällä ja haluaisin jo opintojeni aikana kerryttää työkokemusta omalta alalta muutenkin kuin vain kesäisin.


Seuraavassa postauksessa pohdin hieman Helsingin pääsykokeen tulevia muutoksia ja todennäköisesti käyn läpi myös muiden oikisten hakuinfoa, jotka löytyvät kaikki Opintopolusta.

Seuraa tai ota yhteyttä!

  • Facebook-ryhmä oikeustieteellisestä kiinnostuneille: Ryhmä on tarkoitettu kaikille oikikseen hakeville tai siitä kiinnostuneille, jossa voit keskustella kaikesta hakemiseen liittyvästä tai esimerkiksi välivuoden hyödyntämisestä.
  • BlogiUnelmanaOikis  Sähköposti-ilmoitukset uusista kirjoituksista saa päälle sivun oikeasta laidasta "Follow by Email" -kohdasta. Muista sähköpostiosoitteen syöttämisen jälkeen vielä vahvistaa tilaus.
  • Sähköposti: unelmanaoikis@gmail.com Minulle voi vapaasti laittaa kysymyksiä blogiaiheisiin liittyvistä jutuista tai pyytää apua, jos joku muu oikisaiheinen asia mietityttää.
  • Twitter: @IiroRuolahti, jossa twiittailen satunnaisesti erinäisistä aiheista, jonka lisäksi re-twiittaan usein itseäni kiinnostavia juttuja.
  • LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/iiro-ruolahti/
  • Yhteydenotto- ja palautelomake: Löytyy sivun alareunasta. Jos toivot vastausta yhteydenottoosi, muista jättää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi.
  • YouTube: Iiro Ruolahti, josta löytyy tällä hetkellä vain yksi video (podcast-jakso koskien opiskelijoiden asumistukea).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti