20. maaliskuuta 2016

10 § Valintakoekirjojen julkaisupäivä & Opintopolku

Tulen hieman jälkijunassa tämän postauksen kanssa, mutta teenpä sen kuitenkin. :D

Valintakoekirjojen julkaisupäivä

Vajaa kolme viikkoa sitten Helsingin oikiskin paljasti valintakoekirjojen julkaisupäivän, joka on 6.4.2016. Unigrafian kirjakaupasta kirjat ovat ostettavissa julkaisupäivänä klo 9.00 alkaen ja hintaa kirjoilla on tänäkin vuonna 230 euroa.

Hakijat, jotka asuvat kauempana ja tilaavat kirjat postitse, niin ottakaa huomioon, että 21.3. klo 15 mennessä tehdyt tilaukset jätetään postiin 5.4. ja sen jälkeen tulevat tilaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Unigrafian sivuilla tosin lukee, että ennakkotilauksen tekeminen ennen 24.00 riittäisi, mutta pelaisin varman päälle ja tilaisin ennen klo 15.00:a. Lukuaikaa on kuitenkin tänä vuonna niin vähän (49 päivää), että olisi ikävää, jos arvokkaita lukupäiviä tuhlaantuisi kirjojen odottelemiseen.

Teille, jotka asutte lähempänä Helsinkiä, niin suosittelen hakemaan kirjat konkreettisesti Unigrafian kirjakaupasta, joka sijaitsee Vuorikatu 3:ssa (Helsingin yliopiston metroaseman päällä). Tänä vuonna kirjojen tilaaminen eri toimipisteisiin ei onnistu, joten kaikki joutuvat hakemaan kirjansa Vuorikadulta. Jonotukseen varaisin jonkin verran aikaa — varsinkin, jos olette menossa aamusta / aamupäivästä hakemaan kirjoja. Olin itse viime vuonna puoli yhdeksältä Unigrafiassa (30min ennen kirjojen myyntiä) ja taisin saada kirjat käteeni noin kymmeneltä, joten jonottelua tuli 1,5h verran.

Linkit valintakoekirjapaketin tilaukseen ja infoon tiedekunnan sivuilla löytyvät postauksen lopusta!

Opintopolku

Ilmoittautuminen yhteishakuun on nyt auki Opintopolussa ja suosittelenkin kaikkia täyttämään hakulomakkeen pikimmiten, ettei hakuprojekti tyssää jo ennen lukemisen alkamista! Yhteishaku loppuu 6.4. klo 15, mutta älkää todellakaan jättäkö hakua viime tippaan, jos viimeisenä päivänä tuleekin jokin ylitsepääsemätön este ilmoittautumiselle.


Hakemiseen liittyen sellainen vinkki, että kannattaa varasuunnitelmana hakea johonkin toiseenkin hakukohteeseen (ja osallistua mahdolliseen pääsykokeeseen), jotta vältytte työttömyysetuuden karenssiajalta! Tarkoitus ei ole siis hakea tosissaan tuota toista paikkaa, mutta karenssin välttämisen edellytyksenä on, että haet vähintään kahta opiskelupaikkaa. Lisätietoa löydät tästä TE-toimiston sivuilta otsikon "Alle 25-vuotiaana on velvollisuus hakea koulutukseen" alta.


Lähteet

Seuraa tai ota yhteyttä!

 • Facebook-ryhmä oikeustieteellisestä kiinnostuneille: Ryhmä on tarkoitettu kaikille oikikseen hakeville tai siitä kiinnostuneille, jossa voit keskustella kaikesta hakemiseen liittyvästä tai esimerkiksi välivuoden hyödyntämisestä.
 • BlogiUnelmanaOikis  Sähköposti-ilmoitukset uusista kirjoituksista saa päälle sivun oikeasta laidasta "Follow by Email" -kohdasta. Muista sähköpostiosoitteen syöttämisen jälkeen vielä vahvistaa tilaus.
 • Sähköposti: unelmanaoikis@gmail.com Minulle voi vapaasti laittaa kysymyksiä blogiaiheisiin liittyvistä jutuista tai pyytää apua, jos joku muu oikisaiheinen asia mietityttää.
 • Twitter: @IiroRuolahti, jossa twiittailen satunnaisesti erinäisistä aiheista, jonka lisäksi re-twiittaan usein itseäni kiinnostavia juttuja.
 • LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/iiro-ruolahti/
 • Yhteydenotto- ja palautelomake: Löytyy sivun alareunasta. Jos toivot vastausta yhteydenottoosi, muista jättää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi.
 • YouTube: Iiro Ruolahti, josta löytyy tällä hetkellä vain yksi video (podcast-jakso koskien opiskelijoiden asumistukea).

3 kommenttia:

 1. En ymmärrä miten oikikseen pääseminen voi olla niin hankalaa, keskity olennaiseen ja pysy rentona niin kaikki menee hyvin. /pykälisti

  VastaaPoista
 2. Hei! Osaatko sanoa, onnistuuko kirjojen maksaminen ihan kortilla? :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksoin itse viimeksi (Helsingin) pääsykoekirjat käteisellä, mutta muistaakseni porukka maksoi siellä myös kortilla :) Jonain aikaisempana vuonna Unigrafiassa on kuulemma ollut kortilla ja käteisellä maksaville omat jononsa ja luulisi muutenkin vuonna 2016 kaikilla yrityksillä olevan maksukortinlukija käytössä. :D

   Suosittelen kuitenkin ottamaan yhteyttä Unigrafiaan saadaksesi täysin varman tiedon! Turun ja Joensuun pääsykoekirjojen osto sen sijaan ilmeisestikin onnistuu vain verkkokaupan kautta, mikäli olen käsittänyt oikein.

   Poista