4. huhtikuuta 2016

11 § Turun & Joensuun oikiksen valintakoekirjat 2016

Turun ja Joensuun oikisten valintakoekirjat mallia 2016 on julkaistu! Valintakoekirjapaketin hinta on 155 euroa ja kirjat voi tilata UTUshopista. Huomioikaa kuitenkin, että verkkosivujen mukaan toimitusaika on noin 7 työpäivää postitse lähettäessä, mikä kuulostaa järkyttävän pitkältä ajalta ja on melkein seitsemäsosa lukuajasta. Suosittelen valitsemaan toimitustavaksi noudon UTUshopin toimipisteestä Turusta, mikäli vain asutte lähistöllä.

Valintakoekirjat 2016

Valintakoekirjoja on tänä vuonna kolme ja ne ovat:

 • Jaakko Ossa: Varallisuuden tuoton ja siirron verokohtelu (156 sivua)
 • Kim Talus ja Sirja-Leena Penttinen: Johdatus Euroopan Unionin oikeuteen (126 sivua)
 • Jussi Tapani: Rikosvastuun perusteet (218 sivua)
Tänä vuonna hakijoiden ei siis tarvitse tuskailla englanninkielisen teoksen kanssa ja muutenkin aiheet vaikuttavat inhimillisiltä, sillä moni lukiosta suoraan hakevakin on mahdollisesti tutustunut hieman EU-oikeuteen yhteiskuntaopin muodossa. Veikkaan verotusta koskevan kirjan muodostuvan haastavimmaksi, mutta kaikistahan kirjoista saa aina tehtyä haastavia kysymyksiä ;)

Sivuja tämän vuoden valintakoekirjoissa on yhteensä 500, kun taas viime vuonna sivumäärä oli 545 eli sivumäärää on hieman vähennetty.

Valintakoetehtävät

Valintakoe perustuu valintakoeaineistoon ja mahdollisesti kokeessa jaettavaan aineistoon. Valintakoe käsittää valintatoimikunnan laatimat tehtävät, joihin annettujen vastausten perusteella on mahdollista saada enintään 80 pistettä. Valintakokeessa hakija saa käyttää suomen tai ruotsin kieltä.

Tärkeitä päivämääriä hakijalle


4.4.2016: Valintakoekirjat julkaistaan
16.3 - 6.4.2016: Korkeakoulujen yhteishaku, Hakuaika 2
6.4.2016: Hakemus erityisjärjestelyistä pääsykokeessa oltava perillä (koskee Turkua)
25.5.2016: Pääsykoe (Turussa, Joensuussa tai Kuopiossa)
1.7.2016: Valintatulokset julkaistaan (viimeistään)

Opintopolku

Nyt alkaa oikeasti olemaan viimeiset päivät käsillä ilmoittautumisen osalta ja mikäli et ole vielä ilmoittautunut Opintopolussa niin tehkää se pian, sillä yhteishaku loppuu 6.4 klo 15.00!


Tästä lähtee intensiivinen 51 päivän lukeminen ja toivotankin hurjasti tsemppiä Turkuun ja/tai Joensuuhun hakeville! Kertokaa kommenteissa, millä fiiliksillä aloitatte luku-urakan ja miltä aiheet vaikuttavat teidän mielestä :)

Lähteet:

Seuraa tai ota yhteyttä!

 • Facebook-ryhmä oikeustieteellisestä kiinnostuneille: Ryhmä on tarkoitettu kaikille oikikseen hakeville tai siitä kiinnostuneille, jossa voit keskustella kaikesta hakemiseen liittyvästä tai esimerkiksi välivuoden hyödyntämisestä.
 • BlogiUnelmanaOikis  Sähköposti-ilmoitukset uusista kirjoituksista saa päälle sivun oikeasta laidasta "Follow by Email" -kohdasta. Muista sähköpostiosoitteen syöttämisen jälkeen vielä vahvistaa tilaus.
 • Sähköposti: unelmanaoikis@gmail.com Minulle voi vapaasti laittaa kysymyksiä blogiaiheisiin liittyvistä jutuista tai pyytää apua, jos joku muu oikisaiheinen asia mietityttää.
 • Twitter: @IiroRuolahti, jossa twiittailen satunnaisesti erinäisistä aiheista, jonka lisäksi re-twiittaan usein itseäni kiinnostavia juttuja.
 • LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/iiro-ruolahti/
 • Yhteydenotto- ja palautelomake: Löytyy sivun alareunasta. Jos toivot vastausta yhteydenottoosi, muista jättää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi.
 • YouTube: Iiro Ruolahti, josta löytyy tällä hetkellä vain yksi video (podcast-jakso koskien opiskelijoiden asumistukea).

3 kommenttia:

 1. Kohta sitä päästään pojat ja tytöt lueskelemaan. Tsemppiä kaikille!

  VastaaPoista
 2. Mukavat aiheet, tosin verokirja on ehkä kaikista vaikein. Mutta hyvillä fiiliksillä lähden lukemaan :) Tsemppiä sullekin lukemiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee! Ja hyvällä fiiliksellä läpi kevään, sillä tänä keväänä sä pääset sisälle! :)

   Poista