17. elokuuta 2017

20 § Podcast - Yleinen asumistuki opiskelijoille

Tämä ei ole blogin tyypillinen kirjoitus eikä liity oikikseen sinänsä mitenkään, vaan nyt aiheena on opiskelijoiden siirtyminen yleisen asumistuen piiriin. Kuten aiemmassa kirjoituksessa mainitsinkin, niin olen pitkään suunnitellut podcast-jakson tekemistä ja vihdoin sain tämän projektin valmiiksi ystäväni Ville Rautapään kanssa. Alunperin tarkoituksena oli, että tekisimme kaksi tai kolme jaksoa opiskelijoiden tukiin liittyen: ensimmäinen keskittyen yleiseen asumistukeen ja toinen/kolmas koskien opintotukilakia sekä opintolainaa. Nähtäväksi jää kuinka monta jaksoa päädymme aiheesta lopulta tekemään.

Tämä on siis podcast-jaksoa tukeva blogikirjoitus, jossa on tarkoituksena lähinnä vain listata lähteitä ja linkkejä, mistä voi olla hyötyä omatoimiseen tiedonhakuun. Myöskään itse podcast-jakson ei ole tarkoitus mennä äärettömän yksityiskohtaisesti yleiseen asumistukeen, sillä muuten jakson pituus olisi venynyt entisestään. Pyrimme jaksossa käymään yleisesti lakimuutoksen aiheuttamia muutoksia opiskelijoiden asumisen tukeen ja avaamaan peruskäsitteitä.

Jaksosta tuli melko pitkä (n. 30min), joten kuuntelun helpottamiseksi videon kuvauksessa on aikaleimat, joilla voi hypätä suoraan tiettyyn kohtaan, kuten kuuntelemaan ruokakunta-käsitteestä.

Podcastin tekeminen oli meille täysin uutta, joten kehitysideat ja kritiikki ovat enemmän kuin tervetulleita! Lisäksi mikäli teillä on kysymyksiä yleiseen asumistukeen, opintotukilakiin tai opintolainahyvitykseen, niin kommentoikaa ihmeessä ne alas tai laittakaa sähköpostia osoitteeseen unelmanaoikis@gmail.com. Ja vielä muistutuksena, että emme kumpikaan väitä olevamme yleisen asumistuen asiantuntijoita, vaan luimme läpi sitä koskevan lain (laki yleisestä asumistuesta), Kelan sivuja, Kelan käsittelyohjeita sekä hallituksen esityksiä paremman ymmärryksen saamiseksi.

Jaksossa ovat äänessä minä itse (Iiro Ruolahti) sekä Ville Rautapää. Podcastin editoijana toimi Johannes Ukkonen, josta iso kiitos hänelle.
Iiro Ruolahti UnelmanaOikis
Oik. yo Iiro Ruolahti
Ville Rautapää
Oik. yo Ville Rautapää

LINKIT JA LÄHTEET


Seuraa tai ota yhteyttä!

 • Facebook-ryhmä oikeustieteellisestä kiinnostuneille: Ryhmä on tarkoitettu kaikille oikikseen hakeville tai siitä kiinnostuneille, jossa voit keskustella kaikesta hakemiseen liittyvästä tai esimerkiksi välivuoden hyödyntämisestä.
 • BlogiUnelmanaOikis  Sähköposti-ilmoitukset uusista kirjoituksista saa päälle sivun oikeasta laidasta "Follow by Email" -kohdasta. Muista sähköpostiosoitteen syöttämisen jälkeen vielä vahvistaa tilaus.
 • Sähköposti: unelmanaoikis@gmail.com Minulle voi vapaasti laittaa kysymyksiä blogiaiheisiin liittyvistä jutuista tai pyytää apua, jos joku muu oikisaiheinen asia mietityttää.
 • Twitter: @IiroRuolahti, jossa twiittailen satunnaisesti erinäisistä aiheista, jonka lisäksi re-twiittaan usein itseäni kiinnostavia juttuja.
 • LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/iiro-ruolahti/
 • Yhteydenotto- ja palautelomake: Löytyy sivun alareunasta. Jos toivot vastausta yhteydenottoosi, muista jättää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi.
 • YouTube: Iiro Ruolahti, josta löytyy tällä hetkellä vain yksi video (podcast-jakso koskien opiskelijoiden asumistukea).

6 kommenttia:

 1. Kuuntelin loppuun, hyvää settiä. Mieluusti kuuntelisin myös opintotuesta ja -lainasta. Muutenkin täältä blogista on löytynyt hyviä juttuja ja vinkkejä.
  T: oikikseen 2017 päässyt henkilö, jonka opintojen aloittamista puolustusvoimat viivästyttää syksyyn 2018.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta! Ujona tavoitteena on saada toinen osa ulos tämän vuoden puolella, mutta katsotaan, sillä opinnot ja muut projektit/työt ovat pitäneet meidät molemmat kiireisenä.

   Ja onnittelut opiskelupaikasta :)

   Poista
 2. Hei pliis tuu takas rakas! Tarviin tätä blogia, että selviän keväästä..
  Kirjoita edes miten opiskelut on menneet :) Tai hölise jotain jostain lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Seuraavaa blogikirjoitusta on aloitettu jo joululomalla ja tarkoituksena on saada se tällä viikolla valmiiksi ja julkaistua sekä muutenkin aloittaa päivittämään blogia säännöllisemmin :)

   Poista
  2. Jee <3
   Ei paineita, olis vaan kiva jos pääsis lukemaan kaikkea mielenkiintoista ja motivoivaa, kun kirjatkin julkaistaan vasta 11.4. tänä vuonna...

   Poista
  3. Kaikkea mielenkiintoista kerrottavaa kyllä olisi oikeustapauskilpailusta, tulevasta työpaikasta ja kesällä parin viikon työharjoittelusta ulkomailla asianajotoimistossa!

   Nyt tämä ja ensi viikko on taas vaihteen vuoksi hektistä mm. käynnissä olevan neuvottelukilpailun sekä lähestyvän prosessioikeuden tentin takia, mutta kunhan vapaata aikaa irtoaa, niin koitan päästä takaisin blogin kirjoittamisen pariin :)

   Poista