Apua oikaisuvaatimuksen tai valituksen laatimiseen

Tarjoan tänäkin vuonna apua omien vastausten tarkastamiseen ja oikaisuvaatimuksen laatimiseen!

Yhteisvalinnan aikana (2018 ja 2019) on tehty yhteensä 619 oikaisuvaatimusta, joiden johdosta 43 hakijaa on saanut opiskelupaikan tiedekunnasta, johon he tekivät oikaisuvaatimuksen. Kuitenkin vain  noin 7 % laadituista oikaisuvaatimuksista on johtanut opiskelupaikkaan.

Sen sijaan laatimistani oikaisuvaatimuksista 25 % on johtanut opiskelupaikkaan. Lisäksi edustin hallinto-oikeudessa hakijaa, joka ei tullut valituksi tasapistesäännön takia. Hallinto-oikeus totesi päätöksessään, että kyseinen hakija oli oikeutettu +0,5 lisäpisteeseen. Mielestäni hyvän tilaston taustalla on se, etten edes suostu laatimaan oikaisuvaatimusta, mikäli oikaisuvaatimuksen menestymiselle ei ole edellytyksiä, sillä en halua, että maksat turhasta.1. Vastausten tarkistaminen


Selkeissä asioissa myös hakija voi ehdottomasti hakea itse oikaisua ja menestyä. Halutessasi käyn läpi vastauksesi, vertailen niitä muiden palveluani käyttävien hakijoiden vastauksiin, vertailen niitä mallivastauksiin sekä peilaan niitä aiempiin valintakoelautakunnan ja hallinto-oikeuksien päätöksiin. Tämän jälkeen kerron sinulle, onko sinulla perusteita tehdä menestyvää oikaisua ja millä perusteella. Sen jälkeen voit päättää, teetkö oikaisuvaatimuksen itse vai haluatko pyytää apuani myös sen laadintaan.

Erilaisia perusteita oikaisulle voi olla mm.
 • Optinen lukija on lukenut väärin vastauksesi monivalintatehtävään.
 • Pisteesi ovat laskettu väärin.
 • Et ole saanut pistehyvitystä jostakin mallivastauksen kohdasta, vaikka se on vastauksessasi. Tämä on yleistä oikiksen pääsykokeiden essee- ja oikeustapaustehtävissä, sillä hakija on saattanut käyttää hieman erilaista ilmaisua tai jopa vain yhtä erilaista sanaa, joka kuitenkin tarkoittaa samaa kuin mallivastauksen vaihtoehto.
 • Arvosteluperusteissa on pisteytetty asioita valintakoekirjojen ulkopuolelta.
 • Vastauksille varattu vastaustila on ollut liian pieni arvosteluperusteissa edellytetyille asioille.
 • Tehtävänanto on tulkinnanvarainen
 • Mallivastaus on tulkinnanvarainen.
 • Mallivastauksessa on edellytetty sellaisten asioiden käsittelyä, joita ei tehtävänannon mukaan olisi tullut käsitellä.


Hinta


Vastausten tarkistamisen hinta on 124 euroa (sisältäen ALV 24 %).


2. Oikaisuvaatimuksen laadinta


Laadin myös mielelläni oikaisuvaatimuksia! Huolehdin oikaisuvaatimuksen kirjoittamisesta alusta loppuun, sen lähettämisestä ajoissa oikeaan paikkaan sekä mahdollisen vastaselityksen kirjoittamisesta.

Laadin oikaisuvaatimuksen myös, vaikka en olisi tarkistanut vastauksiasi. Tällöin tiedät etukäteen, minkä tehtävän kohdasta / kohdista haluat, että oikaisu laaditaan enkä tarkista vastauksiasi muutoin.


Hinta


Oikaisuvaatimuksen laadinnan hinta, mikäli olen tarkistanut vastauksesi, on 175 euroa (sisältäen ALV 24 %). Mikäli oikaisuvaatimus menestyy ja sinulle tarjotaan opiskelupaikkaa, veloitan 200 euron (sisältäen ALV 24 %) tulospalkkion, sillä haluan sitoa hintaa ennemmin tuloksellisuuteen kuin tekemiseen. Mikäli olen tarkistanut vastauksesi sekä laatinut oikaisuvaatimuksesi ja saat opiskelupaikan, maksaa koko tarkistaminen ja oikaisuvaatimuksen laadinta kokonaisuudessaan 499 euroa. Mikäli et saa opiskelupaikkaa, kokonaishinta on 299 euroa.

Oikaisuvaatimuksen laadinnan hinta, mikäli en ole tarkistanut vastauksiasi, ja kyse on maksimissaan yhden tehtävän kahdesta eri kohdasta, on 150 euroa (sisältäen ALV 24 %). Mikäli koet, että oikaisuvaatimuksessa on syytä vaatia lisäpisteitä useammasta tehtävästä tai useammasta kohdasta kuin kahdesta, keskustellaan hinta erikseen sopivaksi :) Tulospalkkion hinta on sama 200 euroa.


Pääsitkö oikikseen sisälle varasijalta?  


Mikäli pääset toimeksiannon alkamisen jälkeen (olen aloittanut vastaustesi tarkistamisen tai oikaisuvaatimuksesi kirjoittamisen) sisälle, maksat palvelun hinnasta vain 50 %:ia.


Yleisiä ohjeita!

 1. Tilaa omat vastauksesi heti, kun tilauslomake aukeaa 15.7! Tilaukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja käsittelyssä on alussa ruuhkaa, joten toimimalla heti saat vastaukset tarkistettavaksi mahdollisimman pian. Ohjeet tilauksen tekemiseen löydät oikeustieteet.fi -sivustolta.
 2. Mikäli haluat, että tarkistan vastauksesi tai laadin sinulle oikaisuvaatimuksen, ole minuun yhteydessä mahdollisimman pian. Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse (unelmanaoikis@gmail.com), Facebookin välityksellä tai tämän sivun alareunasta löytyvällä yhteydenottolomakkeella (muista jättää yhteystietosi). Saat tämän jälkeen tarkemmat ohjeet :)
 3. Muista oikaisuaika! Oikaisuaika päättyy 29.7.2020 klo 15.00, johon mennessä oikaisuvaatimus tulee olla toimitettu perille.
 4. Oikaisuvaatimusten käsittely kestää yleensä 1-2 kuukautta, mutta yleensä tulokset ovat tulleet elokuun aikana.


3. Yliopiston päätöksen tarkistaminen


Oikaisuvaatimukseen annetun päätöksen jälkeen on vielä mahdollista hakea muutosta hallinto-oikeudelta. Mikäli saat kielteisen päätöksen oikaisuvaatimukseesi, arvioin ilmaiseksi kannattaako asiassa valittaa vielä hallinto-oikeuteen. Valitus on tehtävä hallinto-oikeuteen 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, joten ole yhteydessä mahdollisimman pian päätöksen saamisen jälkeen!

4. Apua valituksen laatimiseen


Edustin viime vuoden (2019) valintakokeen jälkeen kahta hakijaa hallinto-oikeudessa, joista toisen valituksen käsittely on edelleen kesken, mutta toisen hakijan valituksen osalta hallinto-oikeus totesi, että hakijalle olisi pitänyt myöntää +0,5 pistettä lisää. Kyseinen hakija ei ollut tullut valituksi tasapistesäännön takia. Lisäksi olen edustanut jo aiemmin hakijaa hallinto-oikeudessa, joten olen edustanut hakijoita menestyksekkäästi hallinto-oikeudessa 50 % tapauksista (toki otanta on vielä pieni!). Historiallisesti vain 12 % hallinto-oikeuteen tehdyistä valituksista menestyy.

Hallinto-oikeuteen valittamisessa on aina kuluriski, sillä jos häviät asian, joudut maksamaan 260 euron oikeudenkäyntimaksun. Oikeudenkäyntimaksua ei kuitenkaan peritä, jos hallinto-oikeus muuttaa valituksenalaista päätöstä eduksesi.

Halutessasi voin myös laatia puolestasi valituksen hallinto-oikeuteen ja edustaa sinua koko prosessin loppuun saakka. Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse (unelmanaoikis@gmail.com), Facebookin välityksellä tai tämän sivun alareunasta löytyvällä yhteydenottolomakkeella (muista jättää yhteystietosi).

Hinta

Hinta sovitaan tapauskohtaisesti ottaen huomioon esimerkiksi valituksen laajuus.
Seuraa tai ota yhteyttä!

 • Facebook-ryhmä oikeustieteellisestä kiinnostuneille: Ryhmä on tarkoitettu kaikille oikikseen hakeville tai siitä kiinnostuneille, jossa voit keskustella kaikesta hakemiseen liittyvästä tai esimerkiksi välivuoden hyödyntämisestä.
 • BlogiUnelmanaOikis  Sähköposti-ilmoitukset uusista kirjoituksista saa päälle sivun oikeasta laidasta "Follow by Email" -kohdasta. Muista sähköpostiosoitteen syöttämisen jälkeen vielä vahvistaa tilaus.
 • Sähköposti: unelmanaoikis@gmail.com Minulle voi vapaasti laittaa kysymyksiä blogiaiheisiin liittyvistä jutuista tai pyytää apua, jos joku muu oikisaiheinen asia mietityttää.
 • Twitter: @IiroRuolahti, jossa twiittailen satunnaisesti erinäisistä aiheista, jonka lisäksi re-twiittaan usein itseäni kiinnostavia juttuja.
 • LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/iiro-ruolahti/
 • Yhteydenotto- ja palautelomake: Löytyy sivun alareunasta. Jos toivot vastausta yhteydenottoosi, muista jättää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi.
 • YouTube: Iiro Ruolahti, josta löytyy tällä hetkellä vain yksi video (podcast-jakso koskien opiskelijoiden asumistukea).

  Ei kommentteja:

  Lähetä kommentti